Tennis Mentaal

Tennis4U steunt SPORTIEF

Mentaliteit en respect

Tennis4U steunt SPORTIEF

SPORTIEF is een initiatief van een groot aantal tennisverenigingen : met als doel om te gaan met het gedrag van jeugdleden én ouders op en rond de tennisbaan.

Dit houdt in dat wij geen gescheld, gevloek of andere zaken van deze aard accepteren. Dat wij kinderen hierop aanspreken en proberen het plezier in het spelen terug te brengen. Daarnaast besteden wij in de lessen en trainingen aandacht aan de rituelen die helpen om negatief gedrag te voorkomen. Verder willen wij het plezier op de tennisbanen vergroten en wij hopen m.b.v. deze campagne vervelende situaties te voorkomen.

Wij wensen jullie allemaal een prettige en SPORTIEVE wedstrijd!

Voor meer informatie:

Mentaliteit en respect

Een goede mentaliteit begint met respect voor wat je tegenstander doet op de baan. Ook al is hij nog zo anders, doet hij nog zo anders, gedraagt hij zich nog zo anders, begin met respect voor je tegenstander. Respect is geen ontzag, je gaat je tegenstander bestrijden met alle wapens die je sportief gezien tot je mogelijkheden hebt. Onthoud goed, een wedstrijd is pas een wedstrijd als jouw tegenstander net zoveel kans heeft om te winnen als jij.

Neem wat dat betreft een voorbeeld aan Federer en Nadal. Verschillende slagen, verschillende kleding, verschillende lichaamsbouw, verschillende taktiek en verschillende emoties. Maar nooit spelen ze een wedstrijd zonder respect voor elkaar, na afloop net zoveel respect voor de verliezer als voor de winnaar.

Zij weten dat de finale een momentopname is waar je van moet genieten, je kunt alleen je uiterste best doen en na afloop van de wedstrijd, of je nou gewonnen of verloren hebt gewoon weer keihard werken voor de volgende keer. Bekijk het filmpje rechts.